Wat is een CVC?

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord of gebruik je hem regelmatig, de CVC-code. Deze afkorting staat voor Card Verification Code en deze verificatiecode wordt gebruikt om op een veilige manier betalingen die met een creditcard worden gedaan te verifiƫren. Het is dus eigenlijk een securitycode. Soms heeft deze code bij een andere maatschappij een andere naam, maar het principe blijft hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld ook CSC of CVV-codes tegenkomen.

Betalen met de creditcard

Als je met je creditcard een betaling gaat uitvoeren, moet je meestal een aantal dingen invullen. Er wordt gevraagd om je creditcardnummer, de vervaldatum, je naam en de CVC-code. Juist die code moet misbruik voorkomen. Als iemand bijvoorbeeld je creditcardnummer heeft bemachtigd en de vervaldatum, kunnen ze nog steeds geen betaling verrichten. Hier hebben ze ook nog de CVC-code voor nodig.

Een pre-autorisatie

De CVC-code kan zowel voorop als achterop je creditcard staan, dit hangt af van het type creditcard. Soms heeft hij ook vier cijfers in plaats van drie. Als ergens op het internet iets is aangeschaft en men heeft de betaling geaccepteerd zonder CVC-code wordt het bedrag niet in rekening gebracht. Maar in winkels wordt meestal om een pincode gevraagd bij het betalen. Soms vraagt men niet om een CVC-code, omdat er alleen een pre-autorisatie wordt gedaan.

wildfire