Klantenregistratie van bedrijven dient veilig te zijn

Alle bedrijven hebben tegenwoordig een digitale registratie. De computerisering heeft vele voordelen ten opzichte van een papieren administratie en papieren dossiers. Tijdwinst en, in het verlengde daarvan, winst in geld is het belangrijkste voordeel.

Met de vele hackers in de wereld is veiligheid wel een issue voor bedrijven en zeker voor bedrijven die gegevens van klanten in hun systeem bewaren. Je kunt een kantoor tegen inbraak bewaken maar voor de computersystemen is er een andere bewaking nodig.

Een geheel eigen systeem

Een uniek registratiesysteem dat toegespitst is op je bedrijf is bevorderlijk voor de veiligheid. Door het bedrijf Lime worden er op maat gemaakte crm systemen ontwikkeld. Daarbij is de beveiliging tegen cybercrime een belangrijke factor.

Op het moment dat gegevens van klanten via jouw bedrijf op straat komen te liggen, heb je als bedrijf een groot probleem. Klanten kunnen processen aanspannen die veel geld gaan kosten en bovendien gaat het ten kostte van de goede naam van het bedrijf. Maar niet alleen de klantengegevens zijn gevoelig voor cybercrime ook de gegevens van je bedrijf zelf wil je goed beveiligd hebben. Het is daarom aan te raden om hier voldoende aandacht aan te besteden. Gelukkig zijn er professionals die precies weten wat er nodig is. Het implementeren van het systeem is een proces waarbij er naar alle facetten van het bedrijf gekeken wordt. Daarbij is ook van belang hoeveel medewerkers er zijn en of er thuiswerk wordt verricht. Mensen die thuiswerken moeten immers op afstand in het systeem kunnen inloggen. Vanuit Lime wordt er ondersteuning en scholing gegeven aan de werknemers, zodat alle personeelsleden met het CRM systeem overweg kunnen.

Je kunt er als bedrijf voor kiezen om een eigen server te gebruiken of je kunt het in een cloud bij Lime onderbrengen. Bij deze laatste optie staat Lime er garant voor dat de gegevens goed beveiligd zijn. De veiligheid wordt gewaarborgd door middel van versleutelde digitale verzendingen, wachtwoorden, beperkte autorisatie en alle software installaties worden met een code beveiligd. Deze codes worden steeds opnieuw bekeken en zo nodig aangepast.Tevens worden de productontwikkelaars van Lime voortdurend getraind op het gebied van beveiliging.

Uiteraard is het personeel van uw bedrijf medeverantwoordelijk voor de beveiliging van het netwerk. Als er in een ruimte wordt gewerkt die toegankelijk is voor andere mensen dienen de computersystemen afgesloten te worden op het moment dat er geen gebruik van wordt gemaakt.

wildfire