Het bedrijfspand beveiligen

Bedrijfspanden vragen om een doeltreffende security. Zeker wanneer deze panden op bepaalde tijdstippen onbemand zijn. Zeker in de avond en in de nacht is het pand gevoelig voor inbraak. Een alarmsysteem is hier eigenlijk noodzakelijk. Deze alarmsystemen kunnen aangesloten worden op een centrale die automatisch een melding geven als er iets aan de hand is. Je kunt voor de optie kiezen dat je eerst zelf gaat kijken of dat de melding ook automatisch naar de meldkamer van de politie gaat.

Verrassingseffecten

Tevens is het mogelijk om op de alarmcentrale een mistkanon aan te sluiten. De inbrekers worden bij binnenkomst verrast door een enorme mist waardoor ze vrijwel geen zicht meer hebben. Dit blijkt vaak een zeer effectief middel. Ook de inbreker even flink in het licht zetten wil nog wel eens afschrikkend werken. In winkels of banken kan ook een alarmknop worden geïnstalleerd. Bij gevaarlijke situaties kan het personeel op deze knop drukken waarmee er een stil alarm in werking wordt gezet. De politie zal dan op gepaste wijze handelen.

Brand in het pand

Ten opzichte van brandpreventie moeten er speciale maatregelen worden getroffen. Maatregelen die je zelf kunt doen, zoals afvalcontainers niet in de nabijheid van je pand plaatsen of andere praktische zaken, maar ook sprinklers plaatsen, heeft de voorkeur.

wildfire